راهنمای خرید سایر کالای دیجیتال, راهنمای خرید

صفر تا صد کارت گرافیک : راهنمای خرید انواع کارت گرافیک در بازار

راهنمای خرید کارت گرافیک

کارت گرافیک نیز همانند پردازنده های مرکزی، متنوع بوده و کاربران میتوانند انواع کارت گرافیک ها را از بازار تهیه و استفاده نمایند. این تنوع باعث شده تا کاربران ضمن امکان انتخاب از میان برندهای مورد نظر خود، از دو نوع پردازنده گرافیکی که ساخته شرکت های انویدیا و amd خود بهره مند شوند و بتوانند بر اساس نیازهای خود و عمودی که قصد انجام آن را با این کارت های گرافیک دارند انتخاب نموده و این شیوه نیاز پردازش گرافیکی خود را برطرف سازند

بهترین کارت گرافیک

با توجه به این موضوع باید گفت که دانش درباره انواع کارت گرافیک ها می تواند به کاربران در انتخاب بهترین محصولات کمک کرده و باعث شود بهترین انتخاب را انجام دهند.

به صورت کلی کارت های گرافیک از دو پردازنده مختلف بهره برده که ساخت شرکت های انویدیا و ای ام دی بوده و از نظر قدرت و نوع ساختار پردازش ای متفاوت هستند. هر دو شرکت با توجه به دانش فنی بالای خود، می توانند محصولات با کیفیت و با قدرت پردازشی بالایی را ارائه کنند، اما کمتر به صورت مستقیم در پروسه تولید محصول حضور داشته و بیشتر ارائه کننده چیپ اصلی هستند. بنابراین برند های معتبر بازار سخت افزار اقدام به تولید این محصولات کرده و با نام و برندینگ خود، این محصولات را عرضه می کنند.

در ادامه به بررسی و معرفی مشخصات و موارد مختلف در زمینه کارت گرافیک می پردازیم تا شما را بیشتر با این محصولات آشنا کنیم.

مشخصات کارت گرافیک  

در بحث مشخصات کارت گرافیک، پردازنده مرکزی این محصول، اصلی ترین فاکتور در بحث مشخصات است. کارت های گرافیک همانند یک کامپیوتر کوچک، از پردازنده مرکزی، حافظه و مدار تغذیه تشکیل شده اند و این موضوع باعث شده تا عوامل مهمی در بحث مشخصات کارت گرافیک دخیل باشد.

کارت گرافیک rtx

پردازنده مرکزی کارت گرافیک به صورت کلی توسط دو شرکت انویدیا و amd تولید عرضه می شود. این دو شرکت به ترتیب دارای پردازشگر گرافیکی GTX و RTX برای انویدیا و Radeon RX برای شرکت amd هستند. در محصولات nvidia هسته‌های پردازشی با نام CUDA شناخته شده و در محصولات amd این هست ها با نام Stream شناخته می شوند.

بسیاری از نرم افزارهای موجود در بازار از هسته های انویدیا به عنوان سرعت دهنده به پردازش های خود بهره می برند و برخی دیگر از هسته های مرکزی ای ام دی نیز پشتیبانی می کنند. به همین دلیل است که کاربران هنگام انتخاب کارت گرافیک خود، باید به این موضوع توجه کنند که از چه نرم افزارهایی بهره برده و کارت گرافیک سازگار با آنها را تهیه کنند.

در بحث حافظه گرافیکی، در کنار تراشه های مرکزی شاهد حضور حافظه های ذخیره سازی هستیم که به صورت مستقیم با پردازنده در ارتباط بوده و داده های پردازشی مورد نیاز و نتایج را در خود ذخیره کرده و در دسترس پردازنده مرکزی سیستم قرار می دهند. به صورت کلی میزان بالاتر حافظه گرافیکی می تواند در عملکرد آن موثر بوده اما نمی تواند به عنوان یک عامل اصلی در سرعت کارت گرافیک در نظر گرفته شود.

کارت گرافیک آنبرد چیست 

سوال بسیاری از کاربران هنگام دیدن مشخصات لپ تاپ ها و یا مشخصات فنی پردازنده های مرکزی این است : کارت گرافیک آنبرد چیست؟ 

برای پاسخ به این سوال باید گفت که هر سیستمی برای پردازش های گرافیکی نیازمند یک پردازنده با قابلیت پردازش این نوع از داده ها است که در زمان قدیم این موضوع توسط پردازنده مرکزی به صورت بسیار کند صورت می گرفت و فشار کاری مضاعفی را بر آن وارد می کرد. پیشرفته علم توسعه پردازنده مرکزی و تولید پردازنده گرافیکی مستقل، سازندگان پردازنده های مرکزی را به این فکر وا داشت که با ارائه یک پردازنده گرافیکی سبک و کم مصرف درون پردازنده مرکزی خود، قابلیت پردازش های ابتدایی گرافیکی را بر عهده آن قرار داده و دستگاه نهایی با استفاده کمتر از منابع سخت افزاری و مصرف کمتر انرژی بتواند نیازهای ابتدایی کاربران را پوشش دهد.

جدید ترین کارت گرافیک

در حال حاضر پردازنده های شرکت اینتل و شرکت amd به ترتیب دارای پردازنده های گرافیکی آنبرد خود با نامهای Intel UHD Graphics/ Iris /Iris Xe و Radeon Graphics بوده که در محصولات خود از آنها بهره برده اند. همچنین برای انتقال و پردازش اطلاعات این کارت های گرافیک از رم نصب شده روی سیستم بهره برده و به عنوان حافظه گرافیکی از آن استفاده می کنند.

کارت گرافیک اکسترنال 

با توسعه رابط های کاربری جهت اتصال لپ تاپ و کامپیوتر، قابلیت نصب کارت گرافیک اکسترنال نیز به محصولات فوق اضافه شده و باعث می شود تا کاربران با نصب کارت گرافیک اکسترنال قدرتمندتر، از نهایت توان پردازشی محصول خود، حداکثر استفاده را برده و امور پردازشی سنگین تری را با آن انجام دهند.

این قابلیت به واسطه رابطه اتصالی تاندربولت به وجود آمده به همکاری مشترک بین اینتل و چند غول تکنولوژی است. این استاندارد با استفاده از رابط کاربری PCIeموجود در پردازنده مرکزی، می تواند سرعت انتقال داده بسیار بالا را به کاربران ارائه کرده و قابلیت اتصال کارت های گرافیک را به صورت اکسترنال به دستگاه بدهد. به همین دلیل هم اکنون شاهد گسترش کارت گرافیک اکسترنال و تولید آن توسط برندهای معتبر و مختلفی بوده تا به کاربران قابلیت استفاده از نهایت قدرت دستگاه های خود را بدهد.

کارت گرافیک rtx 4000

در بحث کارت گرافیک اکسترنال باید به این موضوع توجه داشته کارت گرافیک قرار داده شده در باکس مخصوص، از نوع عادی بوده و کاربران می توانند با تعویض آن به هر کارت گرافیک دلخواه دیگری از نسخه خاص مورد نظر خود استفاده کنند. اما برخی از این محصولات با توجه به معماری متفاوت دستگاه و قرار گرفتن پردازنده‌های گرافیکی مرکزی آن به صورت لحیم شده روی برد، قابلیت فوق را نداشته و کاربران تنها مجاز به استفاده از کارت گرافیک در نظر گرفته شده در این باکس ها هستند.

جدید ترین کارت گرافیک

جدید ترین کارت گرافیک موجود در بازار توسط هر دو شرکت انویدیا و amd در سال ۲۰۲۳ معرفی و عرضه شده اند. این پردازنده های گرافیکی با استفاده از تکنولوژی های روز و ساختار فیزیکی خاص خود، توانستند بالاترین میزان قدرت را در میان محصولات تولیدی شرکت ها تا به امروز به کاربران عرضه کنند.

جدیدترین کارت گرافیک موجود در بازار شامل مدل های RX سری ۷۰۰۰ بوده که متعلق به شرکت amd بوده و شرکت nvidia نیز با معرفی کارت های گرافیک RTX 4000 سعی کرده تا در بازار رقابتی کارت گرافیک به عنوان گزینه های مناسب و دلنشین کاربران عنوان شود.

کارت گرافیک rtx 3000

همچنین نسخه های موبایلی قابل استفاده در لپ تاپ های جدید توسط این دو سازنده معرفی و عرضه شده تا در لپ تاپ ها نیز شاهد بازاری رقابتی و داغ بوده و به کاربران امکان انتخاب از میان بسترهای بزرگ و متنوع از کارت های گرافیک داده شود.

البته شرکت اینتل نیز در سال ۲۰۲۳ با عرضه اولین نسخه از کارت های گرافیک خود سعی کرده تا با این دو سازنده بزرگ کارت گرافیک، به رقابتی جانانه پرداخته و باعث شود بازار کارت گرافیک داغ تر از همیشه شده و کاربران امکان انتخاب گسترده‌تری را داشته باشند.

کارت گرافیک مخصوص رندر گیری 

نرم افزار های رندر گیری بیشترین استفاده را از کارت های گرافیک کرده و تهیه کارت گرافیک مخصوص رندر گیری یکی از دغدغه های افراد شاغل در این صنعت است. این دغدغه باعث شده در بسیاری از مواقع کاربران به دنبال گزینه مناسب بوده اما نتوانند آن را تهیه و از آن استفاده کنند. این موضوع سبب شده تا شاهد یک تجربه کاربری ناخوشایند از سوی کاربران بوده و در اکثر مواقع این موضوع به ضرر کاربران تمام می شود.

کارت گرافیک برای رندر گرفتن

به صورت کلی کارت گرافیک مخصوص رندر گیری در رده کارت گرافیک های حرفه ای شرکت ها قرار داشته که در محصولات ای ام دی با نام رادئون پرو و در انویدیا با نام Quadro یا سری RTX A شناخته می شوند. این موضوع سبب شده تا این محصولات با توجه به حرفه ای بودن خود در رده قیمتی بالاتری قرار گرفته و همه کاربران قادر به تهیه آن نباشد.

به همین دلیل سازندگان کارت های گرافیک با توجه به نیاز کاربران برای استفاده از کارت های گرافیک خود برای امور سنگین و حرفه ای مانند رندرگیری، با ارائه درایورهای مخصوص نرم افزار های حرفه ای و طراحی سعی در ارائه حداکثری امکان استفاده از قدرت پردازشی این محصولات را به کاربران ارائه کنند.

کارت گرافیک مخصوص گیم و بازی 

بازی های امروزی بسیار وابستگی به کارت گرافیک داشته و تهیه کارت گرافیک مخصوص گیم بازی برای بسیاری از کاربران گیمر، با توجه به شرایط فعلی بازار و قدرتمند تر شدن کارت های گرافیک، به یک دغدغه بزرگ تبدیل شده است. همین موضوع سبب شده تا شرکت های مختلف با ارائه مدل های متنوع از یک پردازنده گرافیکی، سعی در رفع نیاز بازار به صورت حداکثری کرده و کاربران بیشتری را پوشش دهند.

کارت گرافیک برای کار عای سنگین

به صورت کلی هر دو شرکت انویدیا و ای ام دی کارت های گرافیک مخصوص گیم و بازی خود را رده های مختلفی به کاربران ارائه می‌کنند تا کاربران بر اساس نیاز و قیمت این دستگاه ها با انتخاب بهترین و مقرون به صرفه ترین گزینه نیاز پردازش گرافیکی خود و نیاز به اجر بازی ها را رفع کنند.

برای تهیه کارت گرافیک مخصوص گیم و بازی باید به این موضوع توجه کرد که میزان حافظه کارت گرافیک برای هر بازی به چه میزان مناسب بوده و در نظر گرفتن یک میانگین از حافظه گرافیکی مورد نیاز و قیمت های موجود برای کارت های گرافیک مختلف، یک انتخاب مناسب و مقرون به صرفه را انجام داد. این کار سبب می شود در کنار رفع نیازهای پردازشی، بتوان هزینه اقتصادی را برای کاربران رقم زد و نیازی به صرف هزینه اضافه تر نداشته باشند.

بهترین کارت گرافیک بازار

بهترین کارت گرافیک بازار با توجه به نیازهای کاربران و قدرت پردازشی مورد نیاز آنها می‌تواند متفاوت بوده و نمی توان به صورت کلی یک نسخه را تحت عنوان بهترین کارت گرافیک در بازار برای همه کاربران در نظر گرفت. با توجه به این موضوع باید عنوان کرد برای معرفی بهترین کارت گرافیک بازار باید به سراغ نوع کاربری و نیاز پردازشی مخاطبان هدف رفته و با استفاده از آن، به معرفی بهترین کارت گرافیک بازار پرداخت.

کارت گرافیک برای کار گرافیکی

در بحث قیمتی، در حال حاضر بهترین کارت گرافیک بازار در بحث قیمت جهانی در اختیار اینتل است. این شرکت که در حال کسب اولین تجربه خود در بخش کارت گرافیک مستقل است؛ توانسته با قیمت گذاری های جذاب و قابل توجه، یکی از اقتصادی ترین گزینه های بازار را برای افراد فعال در حوزه بازی و استریم فراهم کند. این موضوع سبب شده تا دو غول گرافیکی دیگر بازار نیز به فکر رقابت افتاده و سعی در ارائه ارزش بیشتر در کارت های گرافیک خود باشند. در پله دوم کارت های گرافیکی اقتصادی نیز ای ام دی قرار گرفته است.

اما در بحث قدرت پردازشی و سازگاری با اکثریت نرم افزار ها، انویدیا لقب بهترین کارت گرافیک بازار در این زمینه را کسب کرده و با توجه به سابقه و تجربه طولانی این شرکت، این موضوع به هیچ وجه دور از دسترس نبوده است.

خرید کارت گرافیک حرفه ای

کاربران حرفه ای همیشه به دنبال خرید کارت گرافیک حرفه ای بود تا بتواند نیازهای پردازش گرافیکی خود را به بهترین شکل ممکن رفت کرده و در عین حال از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه عمل کنند. با این وجود در بسیاری از موارد هنگام خرید کارت گرافیک حرفه ای، کاربران دچار مشکل شده و نمی توانند مدل مورد نیاز خود را به درستی انتخاب کنند. این موضوع در نهایت باعث تجربه کاربری نامناسب شده و در نهایت به ضرر این کاربران تمام می شود.

کارت گرافیک برای ادیت عکس

همانگونه که گفتیم، هر کاربر حرفه‌ای بسته به نیاز خود (چه گیمر و چه فعال در نرم افزارهای سه بعدی و طراحی و رندرینگ) باید در ابتدا به سراغ برنامه ها یا بازی های مورد نظر خود رفته، با بررسی  نیاز های سخت افزاری آنها اقدام به تهیه لیستی از کارت های گرافیک مورد نیاز خود کرده و سپس به سراغ انتخاب و بررسی و مقایسه هر کدام از آنها رود.

به این شیوه می توان بهترین گزینه های ممکن را برای کاربران در نظر گرفت و سپس بر اساس قیمت‌های این محصولات می توان آنها را فیلتر و به گزینه نهایی رسید. به این شیوه، در کنار رفع نیازهای کاربران یک انتخاب اقتصادی نیز برای آنها بوده تا بتوانند نیازهای پردازش خود را با هزینه کمتر رفع کرده و آورده بیشتری را کسب کنند.

پرفروش ترین مدل های کارت گرافیک

پرفروش ترین مدلهای کارت گرافیک در جهان متعلق به شرکت های انویدیا و amd بوده که هرکدام با داشتن یک نماینده مناسب در این قسمت با یکدیگر به رقابت پرداخته و سعی می کنند سهم بازار بیشتری را برای خود کسب کنند.

 البته شرکت nvidia با حضور پررنگ و پر قدرت خود در آخرین نتایج کسب شده توسط استیم در بحث کارت های گرافیک مورد استفاده، توانسته رتبه های 1 تا 3 این جدول را به خود اختصاص دهد.

کارت گرفیک انبورد

در این جدول شاهد حضور کارت گرافیک جی تی ایکس ۱۶۵۰ به عنوان بیشترین کارت گرافیک استفاده شده در ماه آخر سال ۲۰۲۲ هستیم که نشان از فروش بالای این کارت گرافیک در محصولات کامپیوتر و لپ تاپ می دهد. در رتبه بعدی، گرافیک جی تی ایکس ۱۰۶۰ مقام دومین پردازنده گرافیکی مستقل استفاده شده در میان کاربران را کسب کرده که این موضوع نشان از محبوبیت کارت های گرافیک میان رده در میان کاربران گیمر بوده که با توجه به قیمت آن ها، می توان این موضوع را پیش بینی کرد. رتبه سوم نیز متعلق به کارت گرافیک rtx ۲۰۶۰ بوده که این موضوع نشان از فروش خوب این نسخه از کارت های گرافیک rtx انویدیا بوده که اولین نسل نیز محسوب می شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *